Home » Blogs » Identiteit » Wat is Gods plan met mijn leven?

Wat is Gods plan met mijn leven?

door | 23 feb, 2018 | Identiteit, Vertrouwen en geloof

Wat is Gods plan met mijn leven?

Ervaar jij onrust en denk je daarom dat je iets zou moeten veranderen in je leven? Vraag je je af wat is Gods plan met je leven? Voel jij je alleen maar onrustiger worden wanneer je de verschillende oplossingen en mogelijkheden op een rijtje probeert te zetten? Vraag jij je af of je je gaven en talenten wel inzet? Vraag je je af of je van baan zou moeten veranderen of zou moeten verhuizen?

Mensen die onrust ervaren hebben de neiging om er snel iets aan te willen doen. De onrust hoort er niet te zijn. Direct kijken ze naar zichzelf: ‘Doe ik iets niet goed? Is dit een manier van God om te laten weten dat ik niet op de goede plek zit? God heeft een plan voor mij in petto, en ik schijn maar niet te zien wat dat is…’

 

Wat is Gods plan met mijn leven?

Hoe meer je je druk gaat maken over deze vragen en hoe meer mensen tegen je zeggen dat je iets met je leven moet doen, dat jij je gaven en talenten zult moeten gaan inzetten, hoe onrustiger je wordt.

Ja, het is waar dat God je geluk voor ogen heeft en niet je ongeluk. Ja, God heeft een plan met jouw leven. Ja, je hebt gaven en talenten die je misschien nog niet hebt ontdekt en nog niet inzet.

Het is óók waar dat God jou rust geeft!

God geeft jou geen onrust om te laten weten dat je op de verkeerde weg zit, terwijl je al een tijdje op die weg wandelt. Waarom denk ik dat? Omdat in de Bijbel vaak genoeg staat dat je je rust bij God vindt, dus waarom zou hij je onrust geven? Het is iets anders wanneer jij net een stap in het ondiepe hebt gezet en God vraagt om jou te laten weten of dit de juiste keus is geweest. Maar wanneer jij bijvoorbeeld al een tijdje dezelfde baan hebt en denkt te moeten veranderen, zal God je dat niet laten weten door je onrust te geven. Vraag jezelf eens af:

 • In welke mate ‘wandel’ ik met God in mijn dagelijks leven?
 • Of ben ik aan het rennen en vliegen?
 • Laat ik me misschien afleiden door wat anderen zeggen?
 • ‘Hoor’ ik Gods stem?
 • Laat ik me door Hem leiden?
 • Probeer ik zelf de controle te houden, terwijl dat niet lukt?

 

Helemaal niets doen …?

Natuurlijk kan het nog steeds zo zijn dat God iets anders voor jou in petto heeft. Het eerste wat je moet doen, is ‘niets’. Wanneer je onrust voelt, zul je altijd eerst God moeten zoeken, iedere dag weer, om Zijn rust en vrede te krijgen. Het is een wilsbesluit om dat te doen. Dit is een belangrijke voorbereiding op de nieuwe stappen in je leven. Zie het als een periode van karaktervorming. God vormt jou tot een krachtig persoon. Dat is zeker nodig om in Zijn Koninkrijk te opereren!

De enige beslissing die je in een periode van onrust kunt nemen, is om nog géén actie te ondernemen. Ga niets veranderen tijdens de periode van onrust, maar zoek eerst naar God. ‘Zoek eerst het Koninkrijk van God en de rest zal je gegeven worden’, staat in Mattheus 6. Zoek niet naar God met de bedoeling om een direct en duidelijk antwoord te krijgen. Vertrouwen op God betekent dat je niet de gehele weg voor je ziet, hooguit het eerste stapje van vandaag. Vertrouwen betekent loslaten. Loslaten van de gedachten die onrust veroorzaken. Loslaten om een uitgekristalliseerd toekomstplan te willen krijgen. Wat je omgeving ook zegt.

 

Jij hebt geen coach nodig voor belangrijke keuzes!

Ik denk ook niet dat je in eerste instantie een coach nodig zal hebben om antwoorden te vinden op welke keuzes je moet maken in je leven. Ik denk dat het véél moeilijker is om rust te vinden, om discipline te hebben om iedere dag God te zoeken, om te ontdekken dat je van jezelf mag houden, omdat God van je houdt en van dáár uit de mensen om je heen mag dienen! Vind eerst daar je rust, daarna komt de rest! Wanneer je weet waar je onrust vandaan komt, kun je bij jezelf herkennen wanneer je je laat meeslepen door die gedachten die onrust veroorzaken. Je leert herkennen welke gedachten leugens zijn, zodat je ze kunt omzetten in Bijbelse beloften. Ook leer je ontdekken hoe jij Gods stem kunt verstaan en hoe jij rust vindt. Je leert ontdekken wie je bent met als doel om van jezelf te houden omdat God van jou houdt. Voor deze stappen kun je wel een coach in de arm nemen! Van daaruit ben jij zelf in staat om te ontdekken wat Gods plan met jouw leven is.

 

Wil je wel hulp bij het vinden van Gods rust en het vormen van een krachtig karakter?

Ik ben als personal coach en christentherapeut gespecialiseerd in ontdekken waar je onrust vandaan komt en je bewust te laten worden van valkuilen in jouw gedachten. Ik help je bij het vinden van Gods rust en het vormen van je karakter zoals God het bedoeld heeft.

En misschien is het nu Gods plan om met mijn hulp de rust bij God te vinden en je karakter te vormen zoals God het heeft bedoeld? Ontdek het door een gratis en vrijblijvend telefonisch adviesgesprek.

Vul onderstaand contactformulier in met je telefoonnummer, zodat we een telefonische afspraak kunnen inplannen voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Ook bij twijfel mag je contact opnemen.

Ik vind het leuk als je de moeite neemt om te reageren! Laat onder dit artikel een reactie achter.

Antsje van der Gaast – personal coach en christentherapeut

PS: Lees het vervolg op deze blog: Hoe kan ik Gods plan ontdekken?

Vraag volledig vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek aan per Skype of telefoon:

2 + 7 =

Tankber Coaching

Antsje van der Gaast
06-123 17 167

Lange Miente 9
8491 BG Akkrum

De praktijk ligt op 2 minuten loopafstand van het treinstation van de NS, traject Zwolle-Leeuwarden. Akkrum ligt aan de snelweg A32.

 

Tankber Coaching

Over mij

Het is mijn missie om jou te laten ontdekken wie je bent zoals God je heeft bedoeld: je bent krachtig, je kunt anderen tot steun zijn, je straalt liefde uit en je ervaart innerlijke rust. Daarom deel ik graag mijn kennis en ervaring, middels deze inspirerende blogs.

Like mijn Facebook pagina!

Gerelateerde artikelen

2 Reacties

 1. Riek

  Beste Antsje,

  Net wat je zei in het blog,ik moet maar even niets doen .
  Tot rust komen !

  Groet Riek

  Reageer
  • Antsje van der Gaast

   Beste Riek, lastig is dat hè, als je het echt even niet meer weet. Ik ben blij dat je in ieder geval weet waar je je rust mag vinden. Tegelijkertijd mag je ook spannende stapjes zetten om verder te komen. Vanuit diezelfde rust, vanuit verwachting van God. Veel zegen toegewenst Riek. Groetjes Antsje

   Reageer

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin