Over Antsje van der Gaast

Er is méér nodig dan alleen een lijstje met talenten nastreven!

Wat ik van nature goed kan, is anderen aanvoelen in wat ze nodig hebben. Een goede eigenschap waar ik nu mijn werk van heb gemaakt. Tegelijk een lastige eigenschap. Ik weet wat het is om onzeker te zijn, om onrust en spanning te ervaren. Toch heb ik daar goed mee leren omgaan. Nu ben ik dankbaar dat ik anderen kan helpen om te ontdekken waar hun onrust vandaan komt en wat je er aan kunt doen, zodat je dagelijks Gods rust ervaart en richting vindt voor je leven.

Vroeger cijferde ik mezelf weg, omdat ik teveel met anderen bezig was. Ik was ergens in de loop van de pubertijd naar de volwassenheid vergeten dat ik zelf ook een persoon was die een eigen wil mocht hebben. Geen eigen wil hebben, dat betekende voor mij dat ik moeite had met keuzes maken. Dit zie je vooral terug in mijn CV. Op een gegeven moment was het zo erg, dat ik mezelf helemaal kwijt was. Ik wist niet wat ik wilde, laat staan wie ik was. Bij een coach ontdekte ik weer dat ik een mens was met persoonlijke eigenschappen, met talenten waar ik nog te weinig mee deed. Dit werd achterafgezien een markeerpunt in mijn leven. Een hoopvol begin van iets nieuws… 

Is er ‘iets’ wat jou tegenhoudt om te doen wat je echt wilt?

Toch was ik er nog lang niet… Ik liep met burn-out klachten. Het was een moeilijke periode. Ik was oververmoeid en vaak ziek. Van de kleinste dingen kon in huilen uitbarsten of zo ontzettend boos reageren. Ik had mijn emoties niet onder controle. Ik was nog steeds bezig het anderen naar de zin te maken. Ik was nog steeds aan het streven naar geluk, door zo hard mijn best te doen in een baan die niet bij me paste. Door de coaching wist ik gelukkig wel in welke richting ik het moest zoeken. Na veel wikken en wegen ben ik op latere leeftijd helemaal opnieuw begonnen, met de studie HBO Maatschappelijk Werk. Hierin ligt de basis van mijn kennis en ervaring als personal coach en christentherapeut. 

Hoe hard ben jij aan het streven naar rust en geluk?

Gelukkig kwam de energie al snel weer terug door bezig te gaan met deze opleiding. Ik was bezig met wat echt bij me paste, namelijk het anderen naar de zin maken. Daarmee leek het probleem opgelost, maar ik door de opleiding kwam ik er al snel achter wat de echte reden van mijn onrust en stress was. Ik zat te veel in mijn hoofd. Ik ging gevoeligheden uit de weg. Ik had mijn emoties weggestopt, maar wanneer het te heet onder mijn voeten werd, kwamen de emoties er te heftig uit.

Wat maakt dat jij onrust voelt en snel gestrest raakt?

Voor mij als coach en therapeut is het zo belangrijk om goed met emoties om te gaan, om goed tegen stress te kunnen en te weten wat ik belangrijk vind. As ik het zelf niet kan, hoe kan ik het dan aan anderen leren? Tijdens de opleiding Maatschappelijk Werk kreeg ik uiteraard veel kennis. Daarnaast werd ik door goede docenten getraind in zelfreflectie. Ik leerde waarom bepaalde dingen mij erg raakten, waarom ik moeite had met bepaalde dingen. Dit hielp me om beter op stress, conflicten en spanningen te reageren.

Gelukkig heb ik weer kunnen ontdekken hoe ik voor mezelf een balans kon vinden tussen: zorgen voor mezelf en zorgen voor de ander. Dit is begonnen vanaf het moment dat ik hulp zocht bij een coach, waardoor ik weer op het juiste spoor terecht kwam. Van daaruit ben ik de HBO studie Maatschappelijk Werk gaan doen. Daar ligt mijn basis van mijn kennis en ervaring. Na de studie koos ik ervoor om me écht door God te laten leiden. Zo kwam ik op het spoor van de TotalBalance training van Carianne Ros, waarbij ik als personal coach en therapeut leerde om op pastorale basis mensen te begeleiden.

Na de opleiding heb ik de keuze gemaakt om me te concentreren op het belangrijkste in mijn leven: mijn relatie met God. Als direct gevolg daarvan investeerde ik ook in de basis: ons gezin en huwelijk. Als christen vind ik het belangrijk om Liefde uit te stralen naar mijn omgeving, daarmee laat ik zien wie God is. Daarvoor is het nodig om eerst te gaan voor de basis, wat is echt belangrijk als het er op aan komt? Dit heeft me zoveel rust gebracht. Nu kan ik uitdelen! 

Wil jij ook schitteren en een positieve invloed uitoefenen op jouw omgeving?

Door Gods leiding kan ik nu de krachtige persoon zijn zoals God me heeft bedoeld en maak ik gebruik van mijn talenten. Dat ik nu weer rust ervaar en richting heb gevonden in mijn leven, komt dat enkel en alleen doordat ik gebruik maak van mijn talenten? Nee, dat niet alleen. Om echt dagelijks rust en vrede te ervaren en uit te stralen in je omgeving, is veel méér nodig dan het navolgen van een lijstje met talenten: voortdurende persoonlijke ontwikkeling met behulp van Gods kracht. Ook jij kan leven in dankbaarheid, vanuit het vertrouwen dat God jou liefdevol leidt: “Vertrouw bij je werk op de Heer en je plannen zullen slagen” (Spreuken 16:3)

Mijn persoonlijke ontwikkeling staat nooit stil. Nog steeds laat God me liefdevol zien waarin ik kan veranderen, maar de stress is niet meer de baas over mij!
Het is mijn grote passie om anderen te begeleiden en te zien hoe zij stappen zetten naar een dankbaar leven; wat ik al sinds 2016 mag doen en nog lang van hoop te genieten!

Overige informatie

Ik ben licentiehouder van TotalBalance, wat ondermeer betekent dat ik me commiteer de (Internationale) Ethische Code voor coaches en counselors.

Bij klachten of een geschil waar u niet samen met de TotalBalance coach uitkomt, kunt u terecht bij de klachtencommissie van TotalBalance.

Ik ben opgeleid en gecertificeerd als TotalBalance senior coach en gebruik de bijbehorende werkmap van TotalBalance. Deze map bevat onder andere een persoonlijkheidstest, liefdestalentest, opdrachten en vragen. Het TotalBalance programma is ontwikkeld na ruim 15 jaar onderzoek en implementatie door personal coach, christentherapeut, spreker en schrijver Carianne Ros. Als senior coach ben ik gespecialiseerd in o.m. angst, burnout, stress en hooggevoeligheid.

Vanuit de omzet die ik genereer, draag ik bij aan stichting Unite in Christ, die zich richt op het zichtbaar maken van Gods vaderhart in Noord Nederland.

Ik beschouw de Bijbel als Gods woord en ik beschouw de Heilige Geest van God als mijn helper en trooster op alle facetten van mijn leven. Jezus Christus is mijn redder en verlosser met wie ik een levende relatie mag hebben.

Antsje van der Gaast

Christentherapeut en personal coach

TotalBalance- coach en supervisor

Volg mij op Social Media:

Opleidingen:

HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (2010-2014)

TotalBalance basiscoach training (2016)

Beeldtaal bij Gerrie Reyersen van Buren (2018-2019)

TotalBalance seniorcoach training: specialisatie angst, stress en burnout, hoogevoeligheid en hoogbegaafdheid, gezond leven (2021)

TotalBalance seniorcoach training: specialisatie pleasen en zelfbeeld en bijscholing stress en burnout begeleiding (2023)

Vraag volledig vrijblijvend een gratis kennismakings-

gesprek aan per Skype of telefoon:

1 + 13 =

Tankber Coaching

Antsje van der Gaast
06-123 17 167

Lange Miente 9
8491 BG Akkrum

De praktijk ligt op 4 minuten loopafstand van het treinstation van de NS, traject Zwolle-Leeuwarden. Akkrum ligt aan de snelweg A32.

Tankber Coaching

Van onrust

naar dankbaarheid

 

Als christentherapeut en coach

begeleid ik mensen met

stress, onrust of emoties

naar een dankbaar leven.

Heb je vragen over de mogelijkheden?

Neem dan gerust contact met me op!