Home » Blogs » Vertrouwen en geloof » Een nieuwe stap durven zetten

Een nieuwe stap durven zetten

door | 28 okt, 2016 | Vertrouwen en geloof

Vaak spreek ik mensen die in twijfel zijn, zal ik de nieuwe stap wagen, of blijf ik zitten waar ik zit? De juiste keuze hangt af van wat jij in het diepst van je hart écht wilt. Soms is dat het gene wat je eigenlijk niet durft…

Zolang je niet begint, hoef je ook niet te falen, toch? Het voelt wel veilig om te blijven zitten waar je nu zit. Om niets te veranderen in je leven. Goed is goed genoeg, is het niet?

“Maak je geen zorgen of je wel sterk genoeg bent vóórdat je begint.
Nádat je begonnen bent, is het God zélf die je sterker maakt.”

Waar wacht jij op? Wanneer luister je naar je hart, naar je verlangen? Het is de angst die je tegenhoudt om ergens aan te beginnen.

Ook ik worstel daar wel eens mee. De angst zorgt er voor dat ik mijzelf niet op waarde schat. Dan denk ik dat niemand op mij zit te wachten. Toch leer ik om buiten mijn comfortzone om dingen te ondernemen. Dat komt omdat ik niet langer wens te geloven in de leugen dat ik niks waard ben. Ik ontdek dat ik geliefd ben. Dat inspireert mij om dingen te ondernemen. Zo ben ik naar een evangelische boekhandel gegaan om te vertellen dat ik een persoonlijke levenscoach ben en dat ik mensen wil ondersteunen door gesprekken. Ik heb gevraagd of ik workshops mag geven in de winkel. Het feit dat ik zo op onbekende mensen ben afgestapt en ze om een gunst vraag (wat ik vroeger écht niet durfde) maakt dat ik steeds meer ga geloven in mijn moed en minder in mijn angst. Met andere woorden: niet wachten, maar in actie komen!

God heeft beloften voor ons in petto, want in de Bijbel staat 365 keer: maak je geen zorgen of heb geen angst. Een jaar lang, iedere dag! We mogen schitteren en alleen het beste voor jouw leven is goed genoeg. Misschien ben je bereid te ontdekken dat er een liefdevolle God is die op jóu wacht. In plaats van dat jij wacht, zet je zelf een stap. Het kan al beginnen door God om hulp te vragen, voor grote of kleine dingen.

 

Met deze blog doe ik mee aan een wedstrijd van de christelijke webloggers, deze wordt gelezen door de host van de maand: Naomi Brignola van www.omily.nl. Zij kiest de uiteindelijke winnaar. Kijk voor meer info op: http://christelijkewebloggers.blogspot.nl/

Over mij

Het is mijn missie om jou te laten ontdekken wie je bent zoals God je heeft bedoeld: je bent krachtig, je kunt anderen tot steun zijn, je straalt liefde uit en je ervaart innerlijke rust. Daarom deel ik graag mijn kennis en ervaring, middels deze inspirerende blogs.

Like mijn Facebook pagina!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin