Home » Blogs » Identiteit » Ben jij ontevreden over jouw leven en ervaar je onrust?

Ben jij ontevreden over jouw leven en ervaar je onrust?

door | 1 okt, 2016 | Identiteit

Ben jij tevreden over wat je doet, je werk, je gezin, de dingen waar je druk mee bent? Of zou je eigenlijk iets willen veranderen, maar je weet niet wat.

Ik hoor vaak van mensen dat ze toch een onderhuids gevoel hebben van onrust en ontevredenheid. Het is een gevoel dat steeds terug komt. Ik vraag me af hoe dat komt, dat je met een onrustig hart ’s avonds in bed kruipt, en ’s ochtends weinig motivatie kan opbrengen voor een nieuwe dag.

Ik heb dat zelf ook gehad, maar ik had het een hele tijd genegeerd. Ik was er aan gewend geraakt, dacht er niet bij na dat ik er iets aan zou kunnen doen. Totdat mijn lichaam mij heel duidelijk liet weten dat het zo niet verder kon: ik liep tegen een burn-out aan.

Als mensen een burn out hebben, of stress en moeheid ervaren, kunnen ze het niet meer opbrengen om de gewone dagelijkse dingen te doen, zoals de was uit de wasmachine halen. Voor wie dat niet zelf heeft meegemaakt of van dichtbij heeft meegemaakt bij een ander, is dat moeilijk voor te stellen: ‘Als het probleem moeheid is, dan zal de oplossing wel rust zijn. Gewoon een tijdje rustig aan doen, dan ben je er wel weer. Daarna ga je weer aan het werk. Ik wil je best een tijdje helpen met het huishouden.’

Goedbedoelde opmerkingen, goedbedoeld advies…. Maar werkt dit? Een tijdje rusten en daarna weer op dezelfde manier doorgaan? Klopt het dat gevolg (moeheid) in direct verband kan worden gebracht met oorzaak (te weinig rust)? Gelukkig ben ik geen psycholoog of arts, dus ik ga uit van mijn eigen ervaring en van mijn ervaring met de gesprekken die ik heb met mensen.

Ja, rust nemen is heel belangrijk, dat moet je ook doen. Wij zijn niet gemaakt om steeds op de tenen te lopen. Maar als je het over oorzaak en gevolg hebt, dan is er meer aan de hand. Dan is het zaak dat jij onderzoekt wat jouw ‘onderbuik’ jou wil vertellen. Wat de oorzaak is van de onrust die je ervaart. Dan is het fijn als je met iemand praat die gewoon luistert, de tijd voor je neemt. Iemand die jou serieus neemt, zonder goedbedoelde adviezen. Gelukkig hebben de meeste mensen wel zo iemand in de buurt. Maar het is soms nodig om dit probleem structureel aan te pakken, om grondig te werk te gaan. Ontdekken wie jij bent.

Ik geloof dat geen enkel mens hier toevallig op de aarde is gekomen. Wat de wetenschap ook beweert. Ik geloof dat er meer is tussen hemel en aarde en de wetenschap zal dat nooit kunnen (be)grijpen. Ik geloof dat jij van waarde bent. Dat jij hier op aarde bent met een reden.

Wil je dat echt ontdekken, wat jouw meerwaarde is? Hoe je dagelijks tevredenheid kunt ervaren? Het is niet altijd nodig om je leven drastisch te veranderen. Het helpt wel om te ontdekken wie je bent en wat je wilt.

Neem contact op met persoonlijke levenscoach Antsje van der Gaast-Westerdijk door onderstaand formulier in te vullen of bel: 06 123 17 167

Tankber Coaching, voor jouw dagelijkse balans en bestemming

Over mij

Het is mijn missie om jou te laten ontdekken wie je bent zoals God je heeft bedoeld: je bent krachtig, je kunt anderen tot steun zijn, je straalt liefde uit en je ervaart innerlijke rust. Daarom deel ik graag mijn kennis en ervaring, middels deze inspirerende blogs.

Like mijn Facebook pagina!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin