Home » Blogs » Stress en rust » Onrust, stress en emoties?

Onrust, stress en emoties?

door | 26 nov, 2017 | Stress en rust

Wat kan ik doen bij onrust, stress en emoties?

Wanneer je onrust, stress, emoties ervaart en daardoor tegen moeizame relaties aanloopt en je wilt er wat aan doen, vraag je je misschien af waar je moet beginnen. Misschien heb je de behoefte om er over te praten en je verhaal kwijt te kunnen. Vaak is dit mogelijk bij iemand die je vertrouwt. Het is echter niet altijd zo dat alleen praten helpt. De emoties en onrust kunnen steeds vaker de kop op steken. Maar wat kun je dan doen, hoe moet je het aanpakken en bij wie? Misschien twijfel je of je echt hulp wilt vragen. Toch wil ik je aanmoedigen om met behulp van een professioneel iemand of een pastoraal medewerker of voorganger van jouw kerk deze problemen aan te pakken. Misschien helpt het jou in die overweging, wanneer je weet welk soort vragen ik als christentherapeut en coach tegen kom in mijn werk en herken jij je gedeeltelijk in deze citaten:

“Waarom raakt mij dat zo? Waarom trek ik me zoveel aan van hoe anderen over mij denken?”

“Er zijn wezenlijke veranderingen geweest in mijn leven, en nu moet ik de draad weer oppakken. Maar ik wil het ook kunnen verwerken. Als ik er over praat met mensen, geven ze adviezen of commentaar, terwijl ik gewoon mijn verhaal kwijt wil.”

“Ik maak me ook zorgen over mijn toekomst en ik vind het moeilijk om vertrouwen te hebben.”

“Mijn vrouw en ik hebben weer ruzie gehad. We hebben het gelukkig goed kunnen uitpraten en het is mij achteraf wel duidelijk geworden hoeveel pijn ik haar doe op zo’n moment. Dat wil ik niet, want ik houd van haar en zij van mij. Ik geloof ook dat wij voor elkaar gemaakt zijn. Maar op dat moment raak ik de controle kwijt over mijn reactie en emoties. Waar komt dat vandaan?”

“Ik ben zo ontzettend moe en soms kan ik alleen maar huilen. Ik weet gewoon helemaal niet meer wie ik ben. En wat ik kan.”

“Ik kan het allemaal goed bedenken wat er aan de hand is, ik kan mijn situatie goed analyseren, maar toch twijfel ik veel en lukt het mij niet om echt ergens op te vertrouwen.”

Herken jij je in deze verhalen? Of lijkt het er wel een beetje op? Vraag je je af: ‘wat kan ik doen en bij wie moet ik zijn?’ Volg je intuïtie en luister naar je hart.

Ook bij twijfel mag je contact opnemen. Bel ( 06-123 17 167 ) of mail ( info@tankbercoaching.nl ) mij voor vragen of een afspraak, of vul dit contactformulier in:

Vraag volledig vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek aan per Skype of telefoon:

14 + 9 =

Tankber Coaching

Antsje van der Gaast
06-123 17 167

Lange Miente 9
8491 BG Akkrum

De praktijk ligt op 2 minuten loopafstand van het treinstation van de NS, traject Zwolle-Leeuwarden. Akkrum ligt aan de snelweg A32.

Tankber Coaching

Wil je meer weten over therapie en coaching van Antsje van der Gaast?

Over mij

Het is mijn missie om jou te laten ontdekken wie je bent zoals God je heeft bedoeld: je bent krachtig, je kunt anderen tot steun zijn, je straalt liefde uit en je ervaart innerlijke rust. Daarom deel ik graag mijn kennis en ervaring, middels deze inspirerende blogs.

Like mijn Facebook pagina!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin