Home » Blogs » Stress en rust » Het slaapgebrek van een coach

Het slaapgebrek van een coach

door | 18 nov, 2016 | Stress en rust

Over het slaapgebrek van een coach

Als persoonlijke levenscoach help ik mensen die onder andere last hebben van stress. Dat zou moeten betekenen dat ik er zelf geen last meer van heb, omdat ik weet hoe je daar mee om moet gaan, toch? ‘Helaas’ ben ik ook gewoon maar een mens. En ben ik ook nog eens heel eigenwijs wanneer mijn lichaam en intuïtie mij vertellen dat ik rust nodig heb. Voor mij is intuïtie een innerlijke stem vanuit mijn hart die ik versta als Gods stem. Met andere woorden: God zei tegen mij dat ik niet goed op mezelf pas en als ik zo door ga dan gaat het mis. Hoe ging dat precies? Over het slaapgebrek van een coach:

Al een tijdje kon ik niet goed slapen en ging ik niet op tijd naar bed. Als moeder van jonge kinderen kun je niet vaak uitslapen. Met andere woorden, ik kampte met slaapgebrek. Toch ging ik gewoon door met alles. ’s Avonds leef ik namelijk op, dan kan ik nog een heleboel doen. Vooral achter schermen zitten: Mijn facebook site bijwerken, e-mails afhandelen, administratie, noem maar op. Bezigheden die leuk zijn, omdat ik enthousiast ben over Tankber Coaching, mijn eigen bedrijf. Maar (blauwe) schermen verstoren de hormoon melatomine, waardoor je slaapschema behoorlijk in de war raakt. Bovendien hebben de hersenen een heleboel informatie en indrukken te verwerken vanuit e-mails, Facebook en whatsapp berichten. Daarnaast had ik ook informatie en indrukken te verwerken die ik had opgedaan tijdens verschillende leuke evenementen: dan weer een coachtraining, dan weer een coach inspiratiedag, dan weer een intervisie bijeenkomst en meedoen aan Business Voice Heerenveen … Allemaal zo leuk!

Wat is het effect van slaapgebrek?

Door slaapgebrek ben je niet gefocust. Dat sluipt er langzaam in, waardoor het je niet opvalt. Je laat steken vallen. Het effect bij mij is dat ik bijvoorbeeld onverschillig reageer op een vraag van mijn man, dat ik me gestrest voel omdat ik allerlei dingen niet voor elkaar heb en niet echt kan genieten van mijn kinderen. Wanneer je niet fit bent of niet lekker in je vel zit, verval je snel in je valkuil. Mijn valkuil is dat ik niet luister naar mijn intuïtie en lichaam die signalen geven dat ik iets moet veranderen. Ik heb wel signalen gekregen: ik kreeg ‘zomaar vanuit het niets’ ineens een gedachte of een indruk, bijvoorbeeld: ‘er zit iets onheilspellends aan te komen…’ en ‘ik moet meer rust nemen, dit komt zo niet goed.’ Die signalen heb ik niet opgevangen, het ene oor in en het andere oor uit. Zo kom je in een negatieve spiraal terecht.

Pas op het moment dat ik zelf tegen mijn man zei: ‘Het gaat niet goed, ik pas niet goed op mezelf, als ik de komende tijd niet elke dag op tijd naar bed ga dan gaat het de verkeerde kant op.’ Pas op dat moment begon bij mij het kwartje te vallen. Ja je leest het goed, ik zei het zelf. Maar ik wist het zelf niet. Dat was heel apart. Het was alsof iemand anders dit tegen mij zei, maar ik zei het zelf. Dit heb ik opgevat als ‘waarschuwing’ van God. God kon dit doen omdat ik Hem heb toegelaten in mijn hart. Hierna heb ik gebeden dat God mij wil helpen om dit te laten doordringen in mijn verstand, zodat ik ook gemotiveerd ben om op mezelf te passen. Dat is ook gebeurd. Zo was ik er op tijd bij, een paar dagen later was het al een stuk beter en nu is het verschil nog veel groter. Zo kan ik dankbaar terugkijken op dit leermoment.

Dit is vrij persoonlijke informatie en ik deel dit omdat ik ieder mens gun dat zij in staat zijn om dergelijke signalen op te pikken en meer rust te ervaren. Door dit te delen hoop ik dat je er wat aan hebt. Misschien raakt dit je. Je mag altijd een persoonlijke reactie geven wanneer je zelf iets wilt veranderen aan je gevoelens van stress en onrust, maar niet goed weet waar je moet beginnen. Je kunt me bellen op 06-12317167 of mailen op: antsje@tankbercoaching.nl

Over mij

Het is mijn missie om jou te laten ontdekken wie je bent zoals God je heeft bedoeld: je bent krachtig, je kunt anderen tot steun zijn, je straalt liefde uit en je ervaart innerlijke rust. Daarom deel ik graag mijn kennis en ervaring, middels deze inspirerende blogs.

Like mijn Facebook pagina!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin